HR/ People Operations

Me toimimme kuin sisäinen henkilöstöasiantuntijasi

Me emme marssi jähmeiden konseptien kanssa paikalle, vaan teemme asiakkaan näköistä HR:ää - ketterästi, inhimillisesti ja tehokkaasti. Keskitymme jokaiseen asiakkaaseen yksilönä ja räätälöimme palvelumme vastaamaan asiakkaan senhetkistä tarvetta ja kehitysvaihetta liiketoiminnan tavoitteita tukien. Voit myös ulkoistaa henkilöstötoimintoja Agenssille, jos oman asiantuntijan palkkaaminen ei ole vielä ajankohtaista.

Tukea ja resursseja henkilöstöprosesseihin

Kaikkea ei tarvitse osata eikä tehdä itse. Me agenssilaiset vapauttamme henkilöstöasiantuntijasi resursseja tarkoituksenmukaiseen tekemiseen, valmennamme heitä muutoksissa ja tuomme laadukasta osaamista johtajien tukitoimiin. Tuomme ulkopuolista näkemystä yrityksen sisäisten henkilöstötyökalujen kehitykseen, prosessien terävöittämiseen ja henkilöarviointeihin. Uskomme, että sujuvilla ja moderneilla henkilöstöprosesseilla on positiivinen vaikutus työntekijäkokemukseen, joka puolestaan tuo yritykselle onnellisempia ja sitoutuneempia työntekijöitä.

Ulkoistettu HR/ People Operations

Agenssille voi myös ulkoistaa henkilöstötoimintoja, jos oman henkilön palkkaaminen ei ole vielä ajankohtaista. Ulkoistettuina henkilöstöammattilaisina teemme ihan kaikkea mitä osaamme: uudistamme prosesseja ja työkaluja, opastamme työlainsäädännön koukeroissa, kehitämme johtamista ja kulttuuria, valmennamme, coachaamme ja fasilitoimme. Meillä on kokemusta erityisesti kasvuyritysten henkilöstötoimen rakentamisesta, mutta haluamme olla avuksi ihan kaikenlaisille organisaatioille.

Ketterä rekrytointi ja soveltuvuusarviointi

Agensissa me teemme rekrytointia ja soveltuvuusarviointia toisin – ketterästi ja modernisti. Perinteiset henkilöarvioinnit ovat toki hyviä, mutta usein kovin yksipuolisia. Me agenssilaiset kokoamme kärkihakijat yhteen työskentelemään toiminnallisesti työtehtävään liittyvien tehtävien parissa. Asiakas on myös paikalla, jolloin hän pääsee aitiopaikalta seuraamaan miten hakijat toimivat yksilöinä ja ryhmässä – ette siis ole pelkän kirjallisen raportin varassa. Ryhmäarviointi luo realistisen kuvan tehtävästä hakijoille ja hakijoista asiakkaalle ja näin pienennetään riskiä väärästä päätöksestä molemmin puolin. Koska haastattelut ja soveltuvuusarviointi voidaan toteuttaa yhden päivän aikana, nopeuttaa se rekrytointiprosessia huomattavasti.

Asiakastarinat

Efima

Sanottua

"Tärkeimpiä asioita, joihin halusimme Bynfon alkuvaiheessa panostaa olivat johtaminen, organisaatio ja HR-prosessit. Agenssilta saimme kokeneen konsultin auttamaan meitä omien käytäntöjemme luonnissa ja kasvun käynnistämisessä. Hän haastoi meitä ajattelemaan tulevaisuuden tarpeita – ei ainoastaan niitä, jotka juuri tuolla hetkellä sattuivat olemaan agendalla."

Jonni Henttinen
toimitusjohtaja, Bynfo Oy

"Agenssin kanssa toimiminen on ollut tavoitteellista ja ketterää ja ylittänyt odotuksemme."

Tero Salminen
toimitusjohtaja, Efima.

"Rekrytoinnissa käytetyt toiminnalliset menetelmät antoivat erittäin hyvää informaatiota ja syvemmän kuvan ehdokkaista kuin perinteiset menetelmät. Olemme olleet todella tyytyväisiä onnistuneesta rekrytoinnista."

Anni Lausvaara
toiminnanjohtaja, Yrjö ja Hanna Säätiö

HR/ People Operations Agenssin blogissa

HR on kuollut. Kauan eläköön HR!

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 14.3.2018 — HR on kuulemma kuollut. Sellaiseen sanomaan olen törmännyt joidenkin ahkerien bloggaajien ja aktiivisten LinkedIn-kirjoittajien tuotoksissa. Uskottava se kai sitten on, kun kirjoittajat ovat itse HR-ihmisiä, joiden pitäisi tietää asianlaita. Vai onko sittenkään?

Maailman paras työpaikka - ihan kiva tavoite?

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 24.5.2017 — Kun katselen yrityksen kuin yrityksen nettisivuja, joissa kerrotaan strategiasta, tavoitteista, työpaikasta tai rekrytoinnista, löydän helposti ja todella usein tavoitteen ”Haluamme olla toimialamme paras työpaikka”. Rohkeimmat uskaltavat kertoa haluavansa olla ”Suomen paras työpaikka”. Yltiöpäiset uskalikot julistavat tavoitteensa olevan olla ”Maailman paras työpaikka”.

Perusasioiden äärellä

Tarja Pudas-JounilaTarja Pudas-Jounila 26.4.2016 — Olin aamulla viidesluokkalaisen tyttäreni TAVOITEKESKUSTELUSSA. Ensin ajattelin, että ei ole totta! Mutta kun pohdin asiaa tarkemmin, päätin olla ennakkoluuloton ja antautua keskusteluun ja arvioida asiaa vasta jälkikäteen.

Agenssin palvelut

Uusi johtajuus →

Me olemme johtajan tuki arjessa

Uuden johtajuuden kehittyminen edellyttää omien ajatusmallien ja johtamisuskomusten haastamista. Sillä kehitysmatkalla me olemme lempeän jämäkkä ja vaativa kumppani. Uusi johtajuus vaatii johtajuuden pohtimista nopeasti muuttuvassa maailmassa niin teknologian kehityksen kuin henkilöstön hyvinvoinninkin suhteen. Tämän suppilon läpi me johdatamme johtajia ja johtoryhmiä, keskittyen kokonaiskuvaan ja konkreettisiin muutoksiin ja luomalla tilaa myös johtajien omalle sisäiselle uudistumisprosessille.

HR/ People Operations →

Me toimimme kuin sisäinen henkilöstöasiantuntijasi

Me emme marssi jähmeiden konseptien kanssa paikalle, vaan teemme asiakkaan näköistä HR:ää - ketterästi, inhimillisesti ja tehokkaasti. Keskitymme jokaiseen asiakkaaseen yksilönä ja räätälöimme palvelumme vastaamaan asiakkaan senhetkistä tarvetta ja kehitysvaihetta liiketoiminnan tavoitteita tukien. Voit myös ulkoistaa henkilöstötoimintoja Agenssille, jos oman asiantuntijan palkkaaminen ei ole vielä ajankohtaista.

Yhteistyö ja työhyvinvointi →

Me luomme tavoitteellista ja aikuista yhteistyötä tiimeissä

Työkavereilla on parhaimmillaan ja pahimmillaan elinikäinen vaikutus elämäämme. Työyhteisö, jossa kaikkien on hyvä tehdä työtään, yhteistyö sujuu ja ihmisten potentiaali osataan hyödyntää, tuo rahassa mittaamatonta lisäarvoa jäsentensä elämään. Kirsikkana kakun päällä, toimiva työyhteisö synnyttää vahvaa sitoutumista ja varmistaa timanttisen työnantajamielikuvan – tekisikö hyvää sinun organisaatiollesi?

Strategiaprosessit ja organisaatiokulttuuri →

Me fasilitoimme, asiakas määrittää sisällön

Me agenssilaiset mahdollistamme strategioiden syntymisen ja organisaatiokulttuurin kirkastamisen. Olemme vahvoja fasilitaattoreita ja luomme ympäristön, jossa asiakkaan koko viisaus ja kokemus otetaan yhteiseen käyttöön. Asiakas tuottaa sisällön, me agenssilaiset kuljemme rinnalla ja pidämme fokuksen kirkkaana – koska me tiedämme, että asiakkaamme ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita!