Osallistamisen tulos: sitoutumista, vastuunottamista ja jopa innostumista. Mutta miten?

30.8.2016
Irma Hyvönen

Uudenlainen työn maailma kolkuttelee ovelle. Merkityksellisyyden kokemus, sitoutuminen ja arvostus puhututtavat työn kontekstissa. Tuhannen taalan kysymys kuuluu, miten niitä luodaan? Osallistaminen toimintatapana vahvistaa kaikkia edellä mainittuja. Tässä muutama näkökulma aiheesseen Nenäpäivä-säätiön vieraskynäilynä.

Osallistaminen on toimintatapa, joka kokoaa yhteen osaamisen, taidot, ideat ja kokemukset yhteisien tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhteistyössä ihmiset voivat tuottaa enemmän ja parempia lopputuloksia kuin mihin he yksin toimiessaan kykenisivät. Lisäksi syntyy erityistä yhteistä ymmärrystä ja omistajuutta tarkastelun kohteena olevaan aiheeseen. Tämä puolestaan mahdollistaa sitoutumisen, vastuunoton ja jopa innostumisen.

Osallistamista ei kuitenkaan synny niin, että vain tuodaan ihmisiä yhteen ja aletaan hommiin. Ensin täytyy tunnistaa tarpeet ja määritellä toiminnalle puitteet. Lisäksi tarvitaan selkeä tavoite ja yhteinen kirkas visio siitä, mitä halutaan saavuttaa, sekä missä hengessä toimitaan. Keskeistä on, ettei toimintatapoja rajata liikaa, vaan annetaan tilaa etsiä ja löytää. Onnistumisen salaisuus piilee hyvässä johtamisessa.

Menestyksen avaimet osallistamisesta

Nenäpäivä-säätiö uudisti kevään aikana johtamismallinsa. Kun toiminnanjohtaja Anu Rapeli otti yhteyttä ja kysyi, haluaisinko tulla mukaan kehittämään Nenäpäivä-säätiötä, kiinnostukseni heräsi välittömästi. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua lähietäisyydeltä siihen, miten johdetaan kampanjaa, jossa yhdeksän vahvasti omalla sektorillaan toimivaa järjestöä saadaan toimimaan yhdessä menestyksekkäästi vuosi toisensa jälkeen yhteisen päämäärän, maailman lasten hyväksi.

Nenäpäivä täyttää hyvän osallistamisen elementit, sillä se on ulotettu koko säätiön toimintaan aina ylimmästä johdosta kumppaneihin saakka. Osallistamisen tuloksena näemme valtakunnallisen kampanjan, joka ulottuu ympäri Suomen lukemattomina hauskoina, innovatiivisina ja ennen kaikkea tuloksellisina Nenäpäivä-tempauksina tuottaen ilon ja onnistumisten kautta paljon hyvää maailman lapsille.

Kirjoittaja on Agenssi Oy:n toimitusjohtaja, valmentaja ja kehittämiskonsultti. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus osaamisen ja organisaatioiden kehittämisestä. Agenssi Oy on toiminut 22 vuotta yhteistoiminnallisen kehittämisen, osallistavan muutostyön ja muutosjohtamisen parissa. Kanssamme viet muutoksen kuin muutoksen puheista ja PowerPointeista elävän elämän toiminnaksi ja osaksi päivittäisen työn arkea.

Mikä Nenäpäivän vieraskynä?
Nenäpäivän vieraskynässä Nenäpäivän tukijat ja tekijät kertovat ajankohtaisista, kiinnostavista aiheista vastuullisuuden ja hyväntekeväisyyden tiimoilta.
#nenäpäivä #vieraskynä

Kirjoittaja

Irma Hyvönen

Irma Hyvönen

Kirjoittaja on Agenssin ex toimitusjohtaja, valmentaja ja kehittämiskonsultti, joka on siirtynyt jo urallaan eteenpäin. Irman vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Strategiaprosessit ja organisaatiokulttuuri →

Me agenssilaiset mahdollistamme strategioiden syntymisen ja organisaatiokulttuurin kirkastamisen. Olemme vahvoja fasilitaattoreita ja luomme ympäristön, jossa asiakkaan koko viisaus ja kokemus otetaan yhteiseen käyttöön. Asiakas tuottaa sisällön, me agenssilaiset kuljemme rinnalla ja pidämme fokuksen kirkkaana – koska me tiedämme, että asiakkaamme ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita!

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.