Oppeja Escape roomista

22.11.2016
Paula Enström

Oletko käynyt työ- tai ystäväporukan kanssa kokeilemassa ongelmanratkaisutaitoanne Escape roomissa? Tuntuu, että aika moni on. Itsekin olen. Kylläkin vain kerran. Mutta olihan se jännää ja inspiroivaa!

Toisaalta kokemus oli myös todella kuumottava, kun aika tikitti armotta seinässä olleella näytöllä. Lopulta kuitenkin - AAH ja JES! Kaikki tehtävät oli selvitetty, jokaikinen täysin mahdottomalta tuntunut ongelma oli ratkaistu ja ulos ehdittiin.

Kokemuksen myötä jäin miettimään kahta asiaa. Koko sitä ryhmän tavoitteellista, itseohjautuvaa ja tilanteeseen mukautuvaa ongelmanratkaisua, mitä tuossa suljetussa huoneessa tapahtui. Ja sitä, että mitä tapahtuisi tosityöelämässä, jos vastaavaa toimintatapaa sovellettaisiin liiketoiminnan menestykseen vaikuttavien haasteiden ratkaisemisessa?

Työelämän ennakoidaan muuttuvan enenevässä määrin kohti yhteisöllisyyttä, parviälyä ja jaettua ongelmanratkaisua. Muutoksen keskiössä on ihmisten välinen vuorovaikutus ja avoin tiedon jakaminen. Rohkeimmat edelläkävijäorganisaatiot ovat lähteneet alusta alkaen rakentamaan organisaation kulttuuria ja toimintatapaa tämän suuntaiseksi. Kenties vielä rohkeampia ovat toimintaansa uudistavat hierarkiset ja vanhat organisaatiot, jotka ovat valinneet kulmakertoimekseen muuttaa aktiivisesti kurssiaan kohti uudenlaista tapaa tehdä ja toimia työn arjessa.

Kuitenkin edelleen hurjan moni organisaatio on uuden äärellä miettimässä miten lähteä tekemään tällaista muutosmatkaa totutusta kohti tuntematonta? Millaisia liiketoiminnan hyötyjä uudenlainen tekemisen tapa voi tuoda? Mistä pitäisi aloittaa? Millaisilla pienillä askelilla tai kokeiluilla voisi saada esimakua tulevasta - omakohtaisen kokemuksen uudenlaisen toimintatavan vaikuttavuudesta?

Image result for escape room

Minulla on ehdotus: käykääpä porukalla Escape roomissa. Ihan oikeasti. Kirjatkaa ylös omat havaintonne ja fiiliksenne yön yli nukuttuanne.

Sitten voisi olla hyvä hetki meidän jutella lisää siitä, millainen voisi olla sinun työyhteisösi tavoitteellinen, jaettuun ja tasa-arvoiseen ongelmanratkaisuun perustuva kehittämiskokeilu. Meille Agenssissa on kertynyt jo 22 vuotta kokemusta tämän tyyppisestä tekemisestä, joten siitä on hyvä ammentaa muutosmatka myös sinun porukallesi!

Kirjoittaja

Paula Enström

Paula Enström

Kirjoittaja rakastaa jalkapalloa, on selvinnyt hengissä maratonilta ja uskoo konkretian voimaan kaikessa. Kirjoitusvirheet ja mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.