Mistä muistat tämän kesän?

10.8.2015
Ilse Manner

Suomi palailee arkijärjestykseen viimeistään tällä viikolla, kun koulut käynnistyvät. Hiki nousee pintaan yhdellä sun toisella, varsinkin, kun elohopea vaikuttaa vihdoin nousevan kaivattuihin lämpölukemiin.

Suomi palailee arkijärjestykseen viimeistään tällä viikolla, kun koulut käynnistyvät. Hiki nousee pintaan yhdellä sun toisella, varsinkin, kun elohopea vaikuttaa vihdoin nousevan kaivattuihin lämpölukemiin. Toisilla pisaroita heruttaa työn tai opiskelun aloitus, toisilla taas se, ettei olekaan mitään mihin palata tai mitään mitä aloittaa. On etsittävä paikkaa itselleen, joko ensimmäistä kertaa tai jälleen kerran. Niin tai näin, saattaa olla, että mieli välillä kaihoilee kesän huolettomuuteen, sillä menee hetki ennen kuin on taas ankkuroiduttu arjen vauhtiin ja rytmiin.

Mihin sinä palaat ajatuksissasi, kun muistelet tätä kesää? Onko se paikka, tilanne, tunnelma, hetki, väri, ääni, tuoksu vai mikä nousee mieleesi?

Entä millaista voimaa saat siitä arkeesi? Rentoutta, naurua, rauhaa kenties? Jotain hyvää joka tapauksessa.

Agenssissa on loman jälkeinen elämä käynnistynyt varsin vauhdikkaasti. Vaikka arkeen palaaminen on tuntunut oikein mukavalta, olen silti palannut ajatuksissani kesään useasti. Ja huomannut, että minulle kesän voimaa antaa pienen nukkuvan poikani hiusten tuoksu. Yhdessä nukutut päiväunet jäävät arjen tultua harvemmalle, mutta niiden onnellista rauhaa tuova vaikutus kestää kesämuistelona vielä pitkään.

Iloa arkeen paluuseesi!

P.S. Arjen myötä alkavat taas Agenssin suositut aamiaiset. Ensimmäisenä on vuorossa työyhteisösovittelu 8.9.2015 klo 8.00. Lue lisää ja tule mukaan!

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Työyhteisö ja työhyvinvointi →

Työkavereilla on parhaimmillaan ja pahimmillaan elinikäinen vaikutus elämäämme. Työyhteisö, jossa kaikkien on hyvä tehdä työtään, yhteistyö sujuu ja ihmisten potentiaali osataan hyödyntää, tuo rahassa mittaamatonta lisäarvoa jäsentensä elämään. Kirsikkana kakun päällä, toimiva työyhteisö synnyttää vahvaa sitoutumista ja varmistaa timanttisen työnantajamielikuvan – tekisikö hyvää sinun organisaatiollesi?

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.