Millaisista välineistä sinun asiakkaasi maksaa?

19.10.2015
Ilse Manner

Ilman tavoitetta on hankala lähteä ylipäätään oikeaan suuntaan, saati suunnata välineistö palvelemaan samaa maalia. Tai ei, se ei ole pelkästään hankalaa, se on mahdotonta. Pelottavan usein tuntuu, että monessa isossakin yrityksessä välineet, budjetit ja arjen realiteetit vetävät eri suuntiin, päin vastaisiin pahimmillaan.

Johtaminen on kontekstisidonnaista fyysisen toiminnan avulla tapahtuvaa vuorovaikutusta, jonka kautta yrityksen tavoitteet konkretisoituvat (johdettavien) arjen teoiksi.

Hiukan bullshittiä, eikä kauhean liekittävää. Mutta aika hyvä määritelmä. Suomemmin sanottuna: johtaminen on linkki yrityksen tavoitteiden toteutumisen ja porukan arjen tekemisen välillä.

Suomen kielen sana johtaa sopii myös sähköön ja johtoihin ja sieltä tulee toinen kiinnostava määritelmä johtamiselle. Se, joka tai mikä, johtaa ihmisiä tai sähköä, mahdollistaa ja toimii alustana. Ei siis ole edessä eikä takana eikä itsessään tärkeä. On väline. Johtaa.

Toisin sanoen. Johtaminen ei ole tavoite. Se on väline. Osallistaminen ei ole tavoite. Se on väline. Kehittäminen ei ole tavoite. Se on väline. Markkinointi ei ole tavoite. Se on väline. Repeat to fade.

Ilman tavoitetta on hankala lähteä ylipäätään oikeaan suuntaan, saati suunnata välineistö palvelemaan samaa maalia. Tai ei, se ei ole pelkästään hankalaa, se on mahdotonta. Pelottavan usein tuntuu, että monessa isossakin yrityksessä välineet, budjetit ja arjen realiteetit vetävät eri suuntiin, päin vastaisiin pahimmillaan.

Se on sillä lailla jännittävää, että jokaisessa minun tuntemassani yrityksessä asiakas maksaa palkan. Ihan jokaisessa ja ihan kaikkien välineiden osalta: johdon, HR:n, markkinoinnin, tuotekehityksen, talouden, asiakaspalvelun jne.

Millaisista välineistä sinun asiakkaasi maksaa? Mitä hän niillä saa nyt? Entäpä vuoden tai viiden kuluttua? Millaisia muutoksia välineisiin mahdetaan tarvita tänä ja ensi vuonna?

Jätän sinut pohtimaan tätä, ja toivon, että tartut lounaskutsuuni, jos asia askarruttaa, ääneen ja yhdessä pohtimisesta on aina hyötyä: .

Lopuksi heitän rohkaisevan esimerkin yrityksestä, joka on tätä miettinyt ja tekee tosissaan: https://www.eskimofinland.fi/. Ja kyllä juuri nyt on oikein hyvä aika miettiä tulevaisuutta. Siellä sinunkin yrityksesi viettää loppuelämänsä.

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Uusi johtajuus →

Uuden johtajuuden kehittyminen edellyttää omien ajatusmallien ja johtamisuskomusten haastamista. Sillä kehitysmatkalla me olemme lempeän jämäkkä ja vaativa kumppani. Uusi johtajuus vaatii johtajuuden pohtimista nopeasti muuttuvassa maailmassa niin teknologian kehityksen kuin henkilöstön hyvinvoinninkin suhteen. Tämän suppilon läpi me johdatamme johtajia ja johtoryhmiä, keskittyen kokonaiskuvaan ja konkreettisiin muutoksiin ja luomalla tilaa myös johtajien omalle sisäiselle uudistumisprosessille.

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.