Johtamisen arkea: aika ottaa kovat keinot käyttöön?

18.6.2015
Ilse Manner

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon siis, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Suosittelen, että katsot tämän videon. Tänään, nyt heti, jos se on suinkin mahdollista. Sitä kiireellisemmin, mitä enemmän kaipaat ymmärrystä siihen, miten voisit saada tiimisi, yrityksesi, yhdistyksesi, osastosi tai minkä tahansa vastuullasi olevan yksikön toimimaan paremmin ja tuloksekkaammin. Kuten videolla todetaan, niin nyt on tietoa ja näyttöä siitä, mikä on noissa asioissa ratkaisevaa. Mikä siis erottaa parhaimmat tiimit muista? Tiimin jäsenien yhteistyö ja halu auttaa toisiaan, sosiaalinen koheesio.

Näin lomien ja juhannuksen alla ajatus kääntyy kotiin päin, ystäväporukoihin ja perhe-elämään. Sitä ajatellessa on itsestään selvää, että menestyksen resepti on juuri tuo. Kun tunnemme toisemme hyvin, on meillä sen ansiosta keskinäinen syvä luottamus, jalat maan pinnalla pitävää rakastavaa suoruutta, huumoria ja positiivisuutta, tosissaan ottamista, auttamista, tukena olemista, ajatuksen lentoa, emmekä pelkää epäonnistumista näiden ihmisten edessä. Sallimme ne itsellemme ja toisillemme, nostamme pystyyn, puistelemme pölyt ja halaamme.

Järeimmät ja kovimmat keinot ovat meille hyvin hyvin tuttuja. Nyt meillä on lisäksi koeteltua tietoa ja tieteellistä näyttöä niiden ratkaisevasta merkityksestä tulokselle. Tärkeintä mitä voit johtajana tehdä on olla ennen kaikkea ihminen. Toivon, ettet ole asemasi vanki, vaan aidosti haluat johtaa kohti parempia tuloksia. Pohtimisen arvoinen seikka on: miten ja millaisia edellytyksiä sinun johtamisesi luo johdettaviesi yhteistyölle, keskinäiselle tuntemiselle ja halulle auttaa toisiaan?

Kiitos, kun luit. Agenssin blogi päivittyy seuraavan kerran elokuussa. Siispä hyvää juhannusta, onnellista kesää ja rentouttavaa lomaa, juuri Sinulle!

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Uusi johtajuus →

Uuden johtajuuden kehittyminen edellyttää omien ajatusmallien ja johtamisuskomusten haastamista. Sillä kehitysmatkalla me olemme lempeän jämäkkä ja vaativa kumppani. Uusi johtajuus vaatii johtajuuden pohtimista nopeasti muuttuvassa maailmassa niin teknologian kehityksen kuin henkilöstön hyvinvoinninkin suhteen. Tämän suppilon läpi me johdatamme johtajia ja johtoryhmiä, keskittyen kokonaiskuvaan ja konkreettisiin muutoksiin ja luomalla tilaa myös johtajien omalle sisäiselle uudistumisprosessille.

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.