Elämää organisaatiossa: arvojen happotesti

4.3.2015
Ilse Manner

Arvot ovat toiminnan hengen perusta. Vain niiden todeksi eläminen käytännön tasolla, jokaisen työntekijän arjessa, merkitsee organisaatiotason elämässä. Organisaation todelliset arvot ovat toisin sanoen niitä, joiden mukaan eletään. Eivät niitä, joita lukee verkkosivuilla tai yrityspresentaatiossa.

Löytyyköhän maailmasta enää yhtään yritystä, jolla ei olisi määriteltyjä arvoja? Ainakin tätä muutoskätilöä ilahduttaa kovasti, että monet organisaatiot ovat tehneet hyvää arvotyötä ja auki kirjoittaneet ymmärrettävästi mitä arvot heille tarkoittavat. Päällisin puolin kaikki on siis kunnossa.

Olen kuitenkin saanut urani varrella tilaisuuden katsoa monenlaisiin yrityksiin pintaa syvemmälle ja nähdä miten arvot toteutuvat käytännön johtamisen tasolla. Ei ole kauhean kaunis näky. Mitä arvoista sitten pitäisi ajatella? Mitä väliä niillä on?

Zoomataanpa ensin sinuun. Mitä arvoja sinulla on? Miten ne vaikuttavat sinun toimintaasi? Millainen olo sinulle tulee, jos toimintasi tai sinulta odotettu toiminta ei vastaa arvojasi? Miten tehokkaasti ja innokkaasti toimit, jos toimit arvojasi vastaan?

Ja takaisin isoon kuvaan. Niin. Arvot ovat toiminnan hengen perusta. Vain niiden todeksi eläminen käytännön tasolla, jokaisen työntekijän arjessa, merkitsee organisaatiotason elämässä. Organisaation todelliset arvot ovat toisin sanoen niitä, joiden mukaan eletään. Eivät niitä, joita lukee verkkosivuilla tai yrityspresentaatiossa. Siksi ne ovat niin tärkeitä, että ne ovat joka tapauksessa olemassa, ja ne joka tapauksessa ohjaavat toimintaa. Joko hyvään suuntaan tai sitten siihen ei-niin-suotuisaan.

Voit tehdä happotestin organisaatiosi arvo-kunnosta helposti. Lähde nyt kävelemään kohti kollegaasi tai kurotu työkaverisi puoleen. Kysy häneltä, mitkä ovat yrityksenne arvot. Tarkastakaa verkkosivuilta tarpeen vaatiessa. Sitten käyttäkää viisi minuuttia miettiäksenne kuhunkin arvoon sopiva ja kyseistä arvoa toteuttava käytännön esimerkki oman työnne arjesta.

Jos on helppoa, arvo-kuntonne on kova ja vilpitön ihailuni on teidän: arvotyö on maalissaan! Mikäli asia aiheuttaa päänvaivaa, tai keksitte enemmän esimerkkejä arvojen vastaisesta toiminnasta, rohkenen ehdottaa: jatkakaa keskustelua ja laajentakaa sitä.

Ja mikäli haluatte apua arvojen määrittelyyn tai jalkauttamiseen, te tiedätte: olemme palveluksessanne.

Kirjoittaja

Ilse Manner

Ilse Manner

Kirjoittaja rakastaa dokumentteja, pelkää hammaslääkäriä ja uskoo, että jos haluaa kehittää asioita, pitää kehittää ihmisiä. Niin kirjoitusvirheet kuin mielipiteet ovat kirjoittajan omia.

PS. Ilse on jo siirtynyt urallaan eteenpäin, mutta vahvat kirjoitukset elävät edelleen.

Agenssin palvelu

Strategiaprosessit ja organisaatiokulttuuri →

Me agenssilaiset mahdollistamme strategioiden syntymisen ja organisaatiokulttuurin kirkastamisen. Olemme vahvoja fasilitaattoreita ja luomme ympäristön, jossa asiakkaan koko viisaus ja kokemus otetaan yhteiseen käyttöön. Asiakas tuottaa sisällön, me agenssilaiset kuljemme rinnalla ja pidämme fokuksen kirkkaana – koska me tiedämme, että asiakkaamme ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita!

Strategiasuunnittelu – ajanhukkaa?

Maija SeppoMaija Seppo 11.3.2019 — ”Jahas, se on taas strategian päivitys edessä, ajanhukkaa”, kuulen sanottavan. Oman kokemukseni mukaan strategian suunnitteluprosessi on kuitenkin lähes yhtä tärkeä kuin sen tuotos, itse strategiasuunnitelma. Aikaa menee enemmän tai vähemmän, mutta hukkaanko? Riippuu siitä, miltä kulmalta asiaa tarkastelee.

Opeteltaisiinko olemaan?

Paula EnströmPaula Enström 19.11.2018 — Vastikään toinen lapsistani pohti omaa kaveruuttaan ystäväänsä, jonka hän on tuntenut oikeastaan koko elämänsä eli aika lailla 15 vuotta. Kulmana tässä ihmettelyssä oli se, miten erilaisia he ovat, mutta miten he kuitenkin tulevat toimeen äärimmäisen hyvin vaikkeivät edes tapaa kuin joitain kertoja vuodessa. Lopulta ajatuksenjuoksu finalisoitui lausahdukseen ”me ollaan kyllä tosi erilaisia, mutta silti me niinku vaan osataan olla toistemme kans”.

Jospa tiedät ennen kuin tiedät tietäväsi

Maija SeppoMaija Seppo 3.9.2018 — Huomaan joskus hautovani jotain tulevaa, ratkaisua vaativaa asiaa hiljaa mielessäni, sitä käännellen ja väännellen. Pikkuhiljaa sotkeudun mielessäni risteileviin ajatuksiin ja tunnelmiin tai ammun mieleen tulevat ratkaisuideat alas yksi toisensa jälkeen, kun mietin mahdollisia riskejä ja epäonnistumista ja jään niihin kiinni.